Soi de mare producție, robust, pentru consum, semitimpuriu, tip culinar B și calități culinare excelente. TOSCANA are tuberculi rotund ovali foarte uniformi ca mărime. Ochi superficiali, coaja și pulpa galbenă. Rezistent la nematozi Ro1, 4. Toleranță excelentă la râia comună, vătămări, putregai și virusul Yntn.
Plantă
Maturitate
semitimpurie
Tip plantă
intermediar
Creștere tufă
înălțime medie
Culoare floare
alb
Dezvoltare foliaj
foarte rapidă
Număr tuberculi
mare
Repaus germinativ
mediu – lung
Caracteristici
Formă
rotund ovală
Culoare coajă
galben
Adâncime ochi
foarte superficială
Culoare pulpă
galben
Aspect
neted
Rezistențe
Nematozi
Ro 1, Ro 4
Mană la frunze
medie
Mană la tuberculi
mare
Râie comună
mare
Rizoctonia
mare
Erwinia
mare
Pătare feruginoasă a pulpei
medie – mare
Vătămări mecanice
foarte mare
Înnegrire pulpă
mică
PVY
medie
PLRV
mică
Producție si Calitate
Destinație producție
consum, preambalare, vânzare directă
Producție
mare
Producție peste standard
medie
Producție sub standard
mică
Tip culinar
B
Decolorare pulpă fiartă
mică
Decolorare pulpă crudă
mică
Substanță uscată
mica, medie