MIRANDA este un soi timpuriu, tip culinar C, pentru consum și cartofi prăjiți. Soiul are calități culinare deosebite, un gust delicious, formează un procent foarte ridicat de tuberculi mari. Este foarte rezistent la vătămări mecanice, Yntn, mană la frunze și tuberculi. Rezistent la PCN Ro 1, 4 și râia neagră.
Plantă
Maturitate
timpurie
Tip plantă
intermediar
Creștere tufă
înălțime medie
Culoare floare
alb
Dezvoltare foliaj
rapidă
Număr tuberculi
mediu
Repaus germinativ
mediu – lung
Caracteristici
Formă
ovală – lung ovală
Culoare coajă
galben
Adâncime ochi
superficială
Culoare pulpă
galben deschis
Aspect
neted
Rezistențe
Râie neagră
Patotip 1
Nematozi
Patotip Ro 1,4
Mană la frunze
medie – mare
Mană la tuberculi
mare
Râie comună
mare
Rizoctonia
medie
Erwinia
medie
Pătare feruginoasă a pulpei
medie – mare
Vătămări mecanice
medie
Înnegrire pulpă
mare – foarte mare
PVY
medie
PLRV
medie
Producție si Calitate
Destinație producție
consum, french fries
Producție
medie – mare
Producție peste standard
mare
Producție sub standard
mică
Tip culinar
C
Decolorare pulpă fiartă
mică
Decolorare pulpă crudă
mică
Substanță uscată
mare (21 - 22,5%)