Soi foarte timpuriu, la fierbere are o pulpă fermă și un gust excelent, tip culinar B. Tubercul deosebit de aspectuos, lung oval, coajă galbenă, netedă, pulpă galbenă. Rezistent la PCN Ro 1,4 și râia neagră, puțin sensibil la râia comună.
Plantă
Maturitate
foarte timpurie
Tip plantă
intermediar
Creștere tufă
înălțime medie
Culoare floare
alb
Dezvoltare foliaj
rapidă
Număr tuberculi
mediu
Repaus germinativ
mediu
Caracteristici
Formă
lung ovală
Culoare coajă
galben
Adâncime ochi
superficială
Culoare pulpă
galben
Aspect
neted
Rezistențe
Râie neagră
patotip 1,4
Mană la frunze
medie
Mană la tuberculi
medie – mare
Râie comună
mare – foarte mare
Rizoctonia
mare
Erwinia
mare
Pătare feruginoasă a pulpei
mare
Vătămări mecanice
medie
Înnegrire pulpă
mare
PLRV
medie – mare
Producție si Calitate
Destinație producție
consum, preambalare
Producție
mare
Producție peste standard
medie – mare
Producție sub standard
mică
Tip culinar
B
Decolorare pulpă fiartă
mică
Decolorare pulpă crudă
foarte mică – mică
Substanță uscată
medie (14-15%)