RODRIGA este un soi timpuriu, tip culinar B, de consum, cu coaja roșie. Are producții ridicate, cu tuberculi sănătoși, robuști, ovali, foarte atractivi, pulpă galbenă și calități culinare foarte bune. RODRIGA este foarte rezistent la râia neagră rasa 1, PCN Ro 1, 4, mană pe frunze și tuberculi, râia comună, lovituri și Yntn.
Plantă
Maturitate
timpurie
Tip plantă
vreji mari
Creștere tufă
înălțime medie
Culoare floare
roșu violet
Dezvoltare foliaj
rapidă
Număr tuberculi
mediu
Repaus germinativ
mediu – lung
Caracteristici
Formă
ovală
Culoare coajă
roșu
Adâncime ochi
superficială
Culoare pulpă
galben
Aspect
aproape neted
Rezistențe
Râie neagră
Patotip 1
Nematozi
Ro 1,4
Mană la frunze
mare
Mană la tuberculi
mare
Râie comună
mare
Rizoctonia
mare
Erwinia
mare
Pătare feruginoasă a pulpei
mare
Vătămări mecanice
mare
Înnegrire pulpă
mare
PVY
mare
PLRV
medie
Producție si Calitate
Destinație producție
consum, vânzare directă
Producție
mare
Producție peste standard
medie – mare
Producție sub standard
mică
Tip culinar
B
Decolorare pulpă fiartă
mică
Decolorare pulpă crudă
mică – medie
Substanță uscată
medie